EnglishSwedish

För Bildköpare

Registrera ett konto nu och få tillgång till hundratusentals bilder för så lågt som 0,50 € / bild

Fotografier och bilder

För att tillfullo utnyttja de stora framstegen inom högupplöst digital teknologi erbjuder Stockphotomedia ett brett utbud av royaltyfria fotografier, bilder, grafiker, etc. med utmärkt kvalité till låga priser. Alla tillgängliga fotografier och bilder på vår hemsida har granskats och godkänts av våra redaktörer och vi kan således erbjuda högsta kvalité, variation och pålitlig service.

Det finns en ”Bild Zoom”-funktion som gör det möjligt att zooma in 100 % 'Faktiska pixlar' för att du ska kunna se den verkliga kvalitén på bilden – innan du köper den! Då behöver du inte vara osäker på vad du får. (Denna funktion är bara tillgänglig när du är inloggad.)

Gratis bilder

Varje vecka finns 2 bilder tillgängliga för gratis nedladdning. Dessa bilder kan användas av våra kunder i kommersiella syften på webben och/eller i tryck, på precis samma sätt som när bilden har köpts.

Gratis bilder...

Hur man köper bilder

Som inloggad kund hos Stockphotomedia kan du köpa en eller flera bilder och välja att betala med Pay&Read AB eller PayPals direktbetalning, vilket sker enkelt och snabbt med ditt kreditkort. Båda sätten är enkla, snabba och säkra metoder.

För att kunna handla med Krediter måste du först öppna ett konto hos Stockphotomedia. Krediter kan enkelt köpas i vår shop och läggas till i din kundkorg. Du kan betala dina Krediter med kreditkort eller genom en faktura, för beställningar som överstiger €50. Du hittar sidan för att köpa Krediter genom att klicka på ”Köpa Krediter”. När du har gjort detta kan du enkelt köpa bilder genom att betala med Krediter, istället för ditt kreditkort, och samtidigt få rabatt på upp till 50 %. Giltighetstid för krediter är 12 månader efter inköpsdatum. Vid köp av 750 krediter gäller dessa 24 månader efter inköpsdatum.

(Konton inaktiva över två år kan komma att rensas bort.)

För att söka efter bilder behöver du bara skriva ditt sökord i rutan överst på sidan och klicka på ”Go”. När resultaten visas kan du klicka på den bild du önskar. Välj den filstorlek som du önskar ladda ner genom att klicka på ”Lägg i kundvagn” under den version som du önskar. Bilderna är tillgängliga i 3 storlekar: small, medium och large. Lägg till fler bilder om du önskar till din kundvagn, välj därefter ”Till kassan” och betala online med payer AB eller PayPal. Efter att bilden/bilderna är betalda kommer en nedladdningslänk att synas under fliken ”Mitt konto” -> ”Köpta filer”. Länken finns kvar där i 2 veckor efter köpet. Efter denna period kan du ladda ner samma fil igen genom ett nytt köp.

För att betala med Krediter klickar du på ”Ladda ned”-knappen vid vald bildstorlek, godkänd användningsvillkoren och Spara bilden i ... till valdplats.
(du måste vara inloggad för att kunna se Ladda ned-knappen).
Så fort du har tryckt på Nedladdningsknappen och godkänt användningsvillkoren kommer det aktuella antalet Krediter automatiskt att dras från ditt konto.

Krediterna handlas som ett ”förköp”
Moms tillkommer inte förrän du har köpt en bild. (Momsen specificeras efter att köpetransaktionen är genomförd, förutsatt att både köparen och säljaren av bilden är svenska medborgare. Om någon av parterna, köpare eller säljare, är icke-svensk, finns inte denna möjlighet eftersom andra momsregler kan gälla utanför Sverige.)

Läs mera här om våra bilder > Om Våra Bilder

Obs! Sökning efter bilder/Illustrationer sker på engelska då våran databas med keywords/nyckelord är på engelska eftersom vi även vänder oss mot internationella fotografer.

För att betala med Krediter klickar du på ”Ladda ned”-knappen vid vald bildstorlek, godkänd användningsvillkoren och Spara bilden i ... till valdplats.
(du måste vara inloggad för att kunna se Ladda ned-knappen).
Så fort du har tryckt på Nedladdningsknappen och godkänt användningsvillkoren kommer det aktuella antalet Krediter automatiskt att dras från ditt konto.

Krediterna handlas som ett ”förköp” och momsen redovisas först sedan man har handlat en bild
(momsen specificeras efter avslutat köp/nerladdning , om bildköpare och bildleverantör är svenska. Är någondera parten utländsk görs inte denna specificering pga. att andra momsregler råder utanför Sverige).

Betalningar och säkerhet.

Pay&Read om säkerhet.

Payer kortbetalning - Är en betalningstjänst som drivs av det svenska företaget Pay&Read AB som grundades 1999. Alla köp kopplas till Pay&Reads säkra betalserver vilket betyder att Din kortinformation endast går till Pay&Read och inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering. Stockphotomedia får aldrig ta del av denna kortinformation vilket ökar säkerheten för dig som kund. Kort som accepteras är VISA, Mastercard och Diners Club.

PCI-certifieringen är en säkerhets- och kvalitetscertifiering enligt regelverket från MasterCard och VISA.
Den certifieringsnivå PAYER har valt är den högsta, som kallas PSP Level 1. Det betyder att Payer har maximal säkerhet för kortköp och att bolaget har ett mycket medvetet säkerhetstänkande.

Notera att det på kontoutdraget kommer att stå Payer AB för det aktuella köpet.

Pay&Read om säkerhet.

Buying safely - PayPal about security

PayPal använder sig av Secure Socket Layer 128-bit (SSL) som garanterar snabba, enkla och säkra betalningar från hela världen. Det betyder att alla transaktioner med ditt kreditkort krypteras för din säkerhet och integritet. PayPal ger dig möjlighet att betala utan att säljaren ser ditt konto- eller kortnummer. Inget kreditkort behövs innan du är redo att betala. Du behöver inte uppge någon kreditkortsinformation för att skapa ett PayPal-konto. Den informationen behövs bara när du står i begrepp att köpa en bild. Stockphotomedia sparar inga kreditkortsnummer.

PayPal har på kort tid blivit världsledande inom betalningslösningar online och har 164 miljoner kontohavare över hela världen. Det är tillgängligt i 190 länder runt om i världen och köpare och säljare hos eBay, onlineförsäljare, onlineföretag såväl som traditionella företag gör transaktioner med PayPal.

Observera att om du tänker göra fler än 10 köp med Paypals direktbetalning måste du skapa ett PayPal-konto!

Det är säkert att ha din betalningsinformation hos PayPal för att kunna göra snabbare, enklare och säkrare betalningar online. Med denna gratisfunktion slipper du fylla i långa betalningsformulär och du kan genomföra transaktioner snabbare.

PayPal om säkerhet.

Om du har frågor eller stöter på problem med registreringen kontakta PayPal genom att klicka här.

Royaltyfri betyder (fria rättigheter)
att som användare betalar du ett specifikt belopp för fotografiet eller bilden endast en gång och sedan kan du använda och publicera det så ofta du vill, med vissa restriktioner. Förutom de som är inkluderade i det initiala priset, tillkommer inga andra licensavgifter eller royalties.

Fotografierna och bilderna som är tillgängliga på vår hemsida kan användas på en rad olika sätt så som i grafiska tryck, magasin och andra publikationer, annonsmaterial eller i elektroniska media, etc. Du måste dock försäkra dig om att användandet av fotografiet eller bilden inte bryter mot några av restriktionerna som finns i sektionen avtalsvillkor. Vid minsta tvekan ber vi dig att kontakta vår support genom att mejla till support@stockphotomedia.com.

Bilder endast för redaktionellt ändamål

En del av bilderna som finns på Fotomedia (Stockphotomedia) innehåller ansikten/människor och/eller varumärken/sevärdheter/logotyper/konst/etc. som går att känna igen(Royalty fria redaktionella bilder). Dessa är tillgängliga för försäljning, utan gällande Egendoms- och/eller Modellöverlåtelser. I sådana fall kommer det att finnas en notering nära bilden med texten:

“Endast för redaktionellt ändamål”

Bilder for redaktionellt ändamål får endast användas av behörig massmedia, som förutsätts vara opartisk och som når en stor, anonym publik.

"Anonym" definieras som tillgänglig för alla i spridningsområdet.

"Stor" är ett något vagt begrepp, men en upplaga på 2,000 kan ofta ses som ett minimum. Mediet får innehålla annonser.

Allmänt accepterat redaktionellt bruk inkluderar följande:

• Tidningsartiklar och specialartiklar som har en koppling till användandet av bilden (bildens användning).
• Internet- (webb-) artiklar och specialartiklar som har en koppling till användandet av bilden (bildens användning).
• Böcker som handlar om ämnet.

• Beskära en bild och ändra ljus/kontrast är tillåtet.

Om du inte är säker på om ändamålet endast är redaktionellt eller om du känner en tveksamhet, vänligen skicka ett E-mall till oss på info@stockphotomedia.com och fråga om råd.


Viktiga söktips:

 Obs! Databasen med keywords/nyckelord är på engelska eftersom vi även vänder oss mot internationella fotografer.

• Skriv ord separat, t.ex. ”blå båt”, för att på så sätt få resultat innehållande båda orden.

• Om du skriver två ord med mellanslag och bindestreck omedelbart framför det andra ordet, t.ex. ”blå – båt” eller ”gul – blomma”, kommer resultat med blå eller gul att visas, men inte en blå båt eller gul blomma osv.

• Om du skriver två ord kommer du först att se resultat som innehåller båda orden, därefter bilder som innehåller något av orden.

• Du kan försöka ändra orden genom att skriva dem i pluralform eller genom att skriva dem i verbform, t.ex. ”cykel, cyklar, cykla”.

• För att förfina din sökning kan du använda fler ord, t.ex. ”lägenhet byggnader stor stad”.

• Om du vet vilket filnummer bilden har kan du skriva det i sökfältet.

För att spara skissbilden, högerklicka och välj "Spara bild som..." för att ladda ner till din egen dator.

Lightbox-funktionen

Lightbox-funktionen låter dig spara bilder som du är intresserad av innan du laddar ner dem. De ligger kvar där till nästa gång du loggar in. För att lägga till en bild i Lightboxen behöver du bara klicka på bilden och välja ”Lägg till lightbox”.

Innehållsfilter (ålders- och känslighetsanpassat)

Vissa bilder som finns tillgängliga på Stockphotomedia kan uppfattas som stötande för vissa användare. Vi har därför ett innehållsfilter för fotografier, bilder och annat material som kan innehålla framställningar av nakenhet. Du kan själv välja om du vill aktivera Innehållsfiltret eller inte – vi råder varje användare att använda sitt eget omdöme.

I vissa fall är filen som du laddade ner inte 300 Dpi.

Detta beror på att standardupplösningen i vissa kameror, scanner eller annan utrustning är lägre än 300 Dpi. Det betyder dock inte att filen inte kan användas. Innan du laddar ner en fil ber vi dig att kontrollera “utskriftsstorlek” som visas under den bildstorlek, “small” eller “large”, som du vill ladda ner för webb- och tryckanvändning. Använd någon grafikmjukvara för att anpassa upplösningen (om du använder Adobe Photoshop ber vi dig att kontrollera så att ”Resample image”-rutan inte är markerad innan du ändrar upplösningen på filen till 300 Dpi).

  • Genom att skaffa tillgång till, söka, köpa eller initiera en transaktion via vår hemsida har du automatiskt samtyckt till att ha läst och godkänt våra Regler och Villkor. Om du är i minsta tvivel om möjligheten till användande av något fotografi eller någon bild från vår hemsida, ber vi dig vänligen att kontakta vår support på support@stockphotomedia.com

Letar du efter ett specifikt fotografi? Fråga efter det här!

Tusentals gratis bilder...

1000-tals gratis bilder,  vidare till gratis sektionen...
Dessa kan användas kommersiellt för webb och tryck precis som vid vanliga köp av våra bilder.